Przekąski, bakalie
PESTKI DYNIłuskaneAga HoltexLudzie uprawiają dynię od przeszło sześciu tysiącleci. Jej pierwszymi plantatorami byli Inkowie. Gdy Europejczycy odkryli Amerykę, na ich stołach pojawiła się również dynia.
ŚLIWKA SUSZONA KALIFORNIJSKAAga HoltexUprawiali ją starożytni, a ich ojczyzną był Bliski Wschód. Idealnie wysuszony owoc śliwy powinien mieć skórkę w kolorze ciemnego fioletu, z błyszczącym, czasem lekko matowym połyskiem.
RODZYNKI SUŁTANKIAga HoltexRodzynki, czyli suszone jagody najróżniejszych gatunków winorośli, dawno temu zyskały uznanie wielbicieli wykwintnego smaku z wszystkich zakątków świata.Największymi wytwórcami tych słodkich przekąsek są dziś Amerykanie
ŻURAWINAsuszonaAga HoltexPochodzi z terenów Ameryki Północnej i posiada liczne atuty, za które jest ceniona od stuleci. Zachwyca piękną czerwienią, ale zwłaszcza intrygującym, kwaskowatym smakiem, którego walory odkrywają wciąż nowe rzesze wielbic
MIGDAŁYcałeAga HoltexW migdałowej słodyczy rozsmakowali się już starożytni mieszkańcy naszego globu. Migdałowiec pojawia się na kartach Starego Testamentu, a jego wyłuskane, brązowe pestki odnaleziono w grobowcu Tutanchamona.
ciasta kruche bezglutenowe, bez dodatku cukru, bez jajek, bez laktozy, bez GMO
MIESZANKA STUDENCKAZ ŻURAWINĄAga HoltexDoskonała kompozycja orzechów arachidowych, laskowych, nerkowca, migdałów i dwóch odmian rodzynek, zwieńczona orzeźwiającą, żurawinową nutą.Kusząca feeria egzotycznych i nieco bardziej klasycznych smaków
SŁONECZNIK ŁUSKANYAga HoltexOjczyzną słonecznika jest Ameryka Północna, gdzie znany jest od tysięcy lat. Był znaczącym elementem kuchni Indian. Pestki słonecznika to smaczna i zdrowa przekąska, która dostarcza naszemu organizmowi cenne składniki
SIEMIĘ LNIANEAga HoltexPłaskie, szarobrązowe ziarna lnu zwyczajnego od wieków były jednym z ulubionych specyfików naturalnej spiżarni zielarza, a także w kuchni zaradnej gospodyni.